Don't dream, do it!

  January 16, 2015   No comments   Tags: bucket list dreams dromen droom ibucketlist start-up

[in DUTCH]

Met iBucketList worden je dromen werkelijkheid

 

Haal meer uit je leven met iBucketList. Droom niet alleen van gave dingen, die je ooit een keer in de verre toekomst wilt doen, maar maak je ideeën en wensen concreet. Door jouw dromen op te schrijven in een Bucket List en er zelfs een datum aan te verbinden, worden je ideeën realiteit.

 

Veel mensen komen niet verder dan dromen. Ze zitten vast in de dagelijkse sleur van hun school, werk of hun gezin; ze zijn te druk bezig met al hun verplichtingen dat ze vergeten om hun hart te volgen. Om die dingen te doen waar ze echt blij van worden. Met de website ‘ibucketlist.com’ willen we daar verandering in brengen. We willen jou aanmoedigen om uit je comfortzone te stappen en de dingen te gaan doen waar je altijd al van hebt gedroomd.

 

Maak die verre reis naar Bali of ga keer een parachutespringen. Maak een schema voor het lopen van die marathon in New York of begin eindelijk aan dat boek dat je altijd al wilde schrijven.

 

Raymond Kempen, de oprichter van iBucketList, is zelf een fanatiek kitesurfer en hij is er van overtuigd dat je meer geluk haalt uit ervaringen of gebeurtenissen dan uit materiële zaken. ,,Je kunt je leven vullen met toffe activiteiten, als je maar de juiste keuzes maakt’’ zegt hij. ,,De meeste mensen krijgen een grotere glimlach op hun gezicht als ze terug denken aan een vakantie met vrienden dan aan een nieuwe auto. Met deze website wil ik mensen over een drempel heen helpen om te doen wat ze echt leuk vinden. Door dat te benoemen en op te schrijven wordt het concreet en gaan ze het ook echt uitvoeren. Je maakt je dromen werkelijkheid.’’

 

Bij iBucketList kun je je eigen ideeën opvoeren, maar je kunt je ook laten inspireren door een rijke lijst met 4.000 gave ideeën. Bekende en minder bekende mensen vertellen er over hun passies en laten zien waarom zij die grote reis zo geweldig vonden of die specifieke activiteit zo onvergetelijk! De ideeën lopen daarbij erg uiteen; van het schrijven van een boek tot zwemmen met haaien. Van het leren van een vreemde taal tot het bespelen van een muziekinstrument. Het kan ook heel klein zijn als je besluit om vaker te gaan mediteren of je partner uit eten te nemen naar dat lekkere restaurant. Je kunt de Bucket List zo samenstellen dat hij bij jouw wensen aansluit. Dat heb je zelf in de hand.

 

Via deze website schrijf je je dromen niet alleen op, maar je maakt ze ook erg concreet. Omdat bedrijven zich bij iBucketList hebben aangesloten, krijg je ook meteen de praktische mogelijkheden om jouw plan uit te voeren. We laten jou gelijk zien wanneer en waar je jouw dromen kunt verwezenlijken. Hoeveel het kost en hoe je aan extra sponsoren kunt komen om dat mogelijk te maken. We stimuleren je om er een datum aan te hangen, zodat je je plan niet uitstelt, maar het daadwerkelijk gaat uitvoeren.

 

En als je het dan gedaan hebt, dan kun je dat item op je persoonlijke iBucketList afvinken en delen via Facebook. Je mag best laten zien waar jij trots op bent; wat voor geweldigs je hebt gedaan. Daarmee stimuleer je alleen maar jezelf en anderen om nog meer gave dingen te gaan doen.