Bucket List van Marieke van Woesik

  25 februari 2015   Geen reacties   Tags: bucketlist interview marieke van woesik

Bucket List van Marieke van Woesik

Marieke van Woesik (23) blogt over haar dagelijks leven, haar reizen en haar bucketlist. Samen met haar vriend heeft ze haar eigen bedrijf WWW-Producties en maakt ze trouwvideos en bedrijfsvideos.

Haar moto: “Waarom zou je wachten met het verwezenlijken van je dromen als het ook gewoon nú kan?”

Op de bucketlist van Marieke staan de meest uiteenlopende dingen. Deels is het een echte ‘meiden bucketlist’ maar deels ook een bucketlist voor ‘thrillseekers’! Van het moment dat ik haar website bekeek ben ik geïnspireerd door haar manier van leven, bloggen en werken! Ik had tal van vragen die ik haar graag wilde stellen en met de livegang van iBucketList was het moment daar om contact te leggen. Afgelopen week mocht ik haar een aantal vragen stellen!

Waarom een Bucket List?

Iedereen heeft zijn persoonlijke redenen om te starten met het maken van een bucketlist. Wat heeft je doen besluiten een bucketlist te maken?

“Dat kwam eigenlijk omdat ik ziek was en thuis op de bank een aflevering van ‘The Buried Life’ op tv zag. Vier jongens hadden een lijst gemaakt met 100 dingen die ze nog wilden doen voordat ze dood gingen. De gekste dingen stonden erop en in plaats van te roepen dat hun dromen toch nooit uit zouden komen, gingen ze ze gewoon verwezenlijken. Dat vond ik zo cool! Dat wilde ik ook! Zij gingen op pad met een busje, maar die had ik natuurlijk niet. Maar… ik had wel een blog! Ik maakte de lijst en ging erover bloggen. Want zo simpel is het eigenlijk: je moet het gewoon doen.”

Doelen realiseren

Op de bucketlist van Marieke staan zo’n 125 items.

Meer info op:

Op het moment van schrijven zijn 31 bucketlist items  reeds afgerond en 94 items staan nog als doel op haar lijst.

Op welke 3 afgeronde bucketlist items ben je het meest trots?

  1. Een boek uitgeven: Dat is heel lang mijn allergrootste droom geweest, dus je kunt je voorstellen dat ik zielsgelukkig was toen een uitgever mijn boek wilde uitgeven. Inmiddels zijn er zelfs twee verschenen.
  2. Een column hebben in een tijdschrift: Ook zo’n droom die ik al als klein meisje had. Tijdschriften hadden voor mij iets magisch en om daar dan zelf in te staan… Inmiddels schrijf ik al drie jaar columns voor het onderwijstijdschrift ‘Juf’ en voor hun website.
  3. Alles wat met vliegen te maken heeft (zweefvliegen, helikopter vliegen, zelf vliegen in een motorvliegtuigje): Misschien niet iets waar ik echt trots op ben, maar wel een paar van de coolste dingen die ik tot nu toe gedaan heb. Ik ben gek op de adrenaline kick die je van vliegen krijgt. Deze drie dingen kan ik iédereen aanraden. Nu alleen nog vliegen in een stuntvliegtuig en een straaljager. Wie biedt?

Welke to do’s staan het hoogst op je bucketlist? Althans, als geld of tijd geen rol zou spelen welke zou je dan als eerst gaan verwezenlijken?

  1. Een boek uitgever op papier: Mijn twee boeken zijn alleen uitgegeven als e-book, maar een boek op papier zou ik ook nog héél graag willen.
  2. Een tv-programma presenteren: Dat lijkt me heel erg leuk en gaaf om te doen.
  3. Alle reisdromen afstrepen: Als geld en tijd geen rol zouden spelen, zou ik beginnen met reizen tot alle reisdromen afgestreept zijn. Of in ieder geval een heleboel!

Wat heeft het maken van een Bucket List je gebracht en op welke manier heeft het je leven verrijkt?

Ik vind het fijn dat ik het niet alleen bij dromen laat, maar ook actie onderneem om mijn dromen te verwezenlijken. Ik ben geen uitsteller en leef wel een beetje met de gedachte dat het ieder moment voorbij kan zijn. Natuurlijk is het ook belangrijk om zoveel mogelijk te genieten van het nu en moet je een (spaar)buffer achter de hand hebben, maar waarom zou je wachten? Als ik NU iets wil doen, dan ga ik dat regelen. Ik wil later nooit hoeven denken: had ik maar… Ik voel me er heel gelukkig bij. Ik heb nu al zoveel mooie en vette dingen gedaan! Moet je nagaan wat ik in de rest van mijn leven nog allemaal ga doen!


Welke items ga je daadwerkelijk het eerst verwezenlijken? Heb je daar een streefdatum aan toegevoegd?

Ik ben natuurlijk allang begonnen en heb al heel veel dromen kunnen afstrepen. Dit jaar heb ik al drie dromen af kunnen strepen en ik heb ook gekeken naar wat ik in 2015 sowieso nog meer wil doen. Dat zijn 14 dingen. Onder andere ‘paragliden in het buitenland’, ‘over de mooiste weg ter wereld rijden’ en ‘slapen onder de sterren’.


Kun je wat meer vertellen over de wijze waarop jij werkt aan het realiseren van je dromen en doelen? In hoeverre is geld daarbij een ‘issue’?

Ik kijk regelmatig naar mijn bucket list en bedenk dan of ik één van de dromen op korte termijn uit kan voeren. Nu heb ik bijvoorbeeld een lijstje gemaakt met dingen die ik in 2015 wil gaan doen. Sommige dingen kosten geld, anderen niet. ‘Paragliden in het buitenland’ gaat bijvoorbeeld wel wat geld kosten. Daarom hebben mijn vriend en ik bedacht om deze zomer naar een budget land te reizen (Roemenië) waar dat allemaal wat goedkoper is. En voor de rest is het een kwestie van sparen en prioriteiten stellen.


Wat is, in jouw beleving, het verschil tussen een bucketlist in je hoofd en een bucketlist ‘zwart-op-wit’?

Niet zoveel. Ik vind het heel leuk om lijstjes te maken en af te strepen, maar om je dromen achterna te gaan, hoef je echt geen bucket list zwart-op-wit te maken. Zolang je maar weet wat je (ongeveer) wilt en je niet laat tegenhouden. Dus niet zeggen: ‘Oh ja, dat zou ik ook nog eens willen doen’, maar ‘Cool! Dat ga ik dit jaar ook doen!’


Wat zou je tegen mensen zeggen die hun bucketlist nog in hun hoofd hebben? Hoe zou jij ze motiveren om een echte bucketlist te maken en te gaan voor hun droom?

Als je hem in je hoofd hebt en daadwerkelijk je dromen achterna gaat: niks meer aan doen. Maar als je moeite hebt met je dromen achterna gaan, kan een bucket list helpen en een stimulans zijn. Ook kom ik bij andere mensen soms iets tegen op hun bucket list waarbij ik denk: wat leuk, die schrijf ik er ook bij! Niks moet en alles mag. Het is jouw bucket list. Oh en als je nog moeite hebt met bedenken wát je dan eigenlijk allemaal wil in je leven, dan heb je misschien wel wat aan mijn nieuwe project #spijtisvooraltijd! Daarin geef ik tips om minder te dromen en meer te doen. Want je leeft tenslotte maar één keer.

Wat mij betreft mist je bucketlist één, al afgevinkt item, namelijk: “Start een blog” Daar mag je trots op zijn, je blog is een inspiratie voor velen! Wat mij betreft; alsnog invullen en afvinken!


Een eigen bucket list maken op iBucketList?

Maak een bucket list aan of bekijk de iBucketList van Marieke van Woesik en voeg direct aan aantal van items toe aan jouw persoonlijke iBucketList! 

De Bucket List van Marieke van Woesik